Rulla egna cigaretter

Rulltobak är den typ av tobak som används i cigaretter. För länge sedan, på den tiden då det inte fanns färdiga cigaretter att köpa, var det traditionellt och det enda sättet att skaffa cigaretter att rulla dem själv.

Att rulla egna cigaretter är fortfarande fullt möjligt och det finns ett flertal fördelar med att göra detta. Inte minst kan det kännas mer gediget att själv utföra hantverket från grunden.

Tillbehör och verktyg till rulltobak
För att kunna rulla egna cigaretter behövs ett antal andra artiklar än endast själva rulltobaken. Man kan behöva en skärmaskin för att få till bra mått på cigarettpapper. För att kunna stoppa in filter i cigaretterna behövs en hylsmaskin. Självklart behövs även själva cigarettpapperet och hylsorna. Vill man inte pyssla med papper och filter finns det färdiga hylsor att köpa. För varje tillverkad cigarett är ett riktvärde att ca 0,65 g tobak går åt för tillverkningen.

Spara pengar med rulltobak
Rökning är dyrt, det vet de flesta rökare om. Den som rullar egna cigaretter kan spara massor av pengar jämfört med att köpa cigaretterna hos den lokala tobakshandlaren. Nu förtiden finns det många möjligheter att till ett bra pris köpa rulltobak med tillbehör på nätet snabbt och enkelt. Det finns också olika aromer, t.ex. mentol men även många andra varianter, som gör att den som rullar egna cigaretter kan få dem skräddarsydda helt efter egen smak.