Nya flugan för soppan

Trots att gräddsifonen funnits länge nu i restaurangköken så är det rätt nyligen du kunnat se detta fantastiska hjälpmedel i de vanliga hushållen. Låt dig inte luras av namnet på produkten och tro att den enbart är till för att göra grädde eller att det handlar om fuskgrädde. Det finns flera användningsområden och det handlar om riktig grädde om du gör detta med sifonen men det fanns en tid då gräddsifonen enbart gjorde grädde på grund av den kolsyregas som användes. Numera köper du enkelt lustgas du laddar sifonen med och tack vare lustgasen kan du använda sifonen till saker som mousse, soppor, såser och en rad andra trevliga maträtter. Du kan läsa mer hos http://www.gräddsifon.se/ och en sifon kostar idag inte en förmögenhet och är väl spenderade kronor. Ditt jobb i köket förenklas och du kommer att kunna göra saker med sifonen som du inte kan få till manuellt men även saker som att bevara grädde i kylen utan att den blir vattnig med mera undviks.

Inte bara grädde
Som du läste tidigare är sifonen inte enbart till för grädde idag utan fler användningsområden finns. Om du skulle prova på att göra en varm vichyssoise med löjrom vid en middagsbjudning skulle du säkert få en del höjda ögonbryn och förfrågningar om hur du lyckades med detta. Ett bra recept på detta hittar du hos http://www.tasteline.com/Recept/Varm_vichyssoise_med_lojrom och visst kan du använda en stavmixer för att få lite skum men resultatet blir inte alls detsamma som med en sifon.